De blauwe envelop is weer binnen.

Het is weer zover, de blauwe envelop van de Belastingdienst is weer binnen om aangifte te doen over 2019. Voor sommigen is het een sport of het gelijk al de eerste dag van maart in te vullen.

Misschien doet u het invullen zelf of biedt een familielid wat hulp, maar anders kunt u altijd gebruik maken van onze eigen LOS belasting- en formulierenhulp.

Voor degene die het nog moet invullen nog wat punten waar u op moet letten.

Veel bedragen zijn al ingevuld is door de belastingdienst en hoeft u die allen maar te controleren met uw eigen ontvangen jaaropgaven.

Toch blijkt dat mensen niet altijd even zorgvuldig de vooraf ingevulde aangifte doorlopen. Ze gaan ervan uit dat het goed is ingevuld en dat is meestal ook zo.

De Belastingdienst beschikt over heel betrouwbare cijfers.

De primaire taak van de fiscus is om te zorgen dat er genoeg belasting binnenkomt en niet om U tips te geven en te wijzen op mogelijke aftrekposten.

Wat niet door de Belastingdienst is ingevuld zijn o.a. eventuele gemaakte ziektekosten, reiskosten en niet te vergeten de jaarlijkse giften. Deze moet u zelf invullen.

Ze moeten wel het ANBI-keurmerk hebben.

Verder valt met de verdeling van aftrekposten tussen fiscale partners vaak nog wat te verdienen.

De Nederlandse burgers betalen jaarlijks in totaal zo’n 168 miljoen euro te veel aan belasting. Eén op de vijf mensen draagt te veel af aan de fiscus, blijkt op basis van 5000 gebruikers van de Aangiftecheck die de Bond voor Belastingbetalers aanbiedt.

Mensen die hun aangifte digitaal versturen, kunnen naderhand nog iets aanpassen.

Het laatst ontvangen aangifte wordt door de Belastingdienst behandeld.

U heeft tot 1 mei de mogelijkheid Uw aangifte in te sturen.