Een rare gewaarwording…

Ark

Download en lees het volledige LosVast bulletin.

Leendert PlaisierEen rare gewaarwording, nog geen drie uur in functie en dan al een “Van de voorzitter …” schrijven.

Het wordt dan ook slechts kort voorwoord, gevuld met dank en waardering.

Dank en waardering aan Jan van Olffen zonder wie, daar ben ik van overtuigd, er geen LOS geweest zou zijn. Zijn verontwaardiging jegens de ANBO, zijn overtuiging dat een vereniging beter kan dan aan de leiband lopen van een middels oekazes regerend hoofdbestuur in den lande, zijn inzet om in Leeuwarden zo’n betere vereniging van de grond te krijgen, zijn gedrevenheid om van die Leeuwarder vereniging een succes te maken, zijn vermogen om, als de zeeën in het bestuur weer eens opliepen, mensen met elkaar te verbinden – hoewel sommige mensen niet te verbinden zijn, zelfs niet door Jan …

“Een sterke en gezonde vereniging …” zei Jan zelf tijdens de jaarvergadering van 19 april in De Fontein. Dat is waar; na een tamelijk turbulente aanloopperiode is LOS een sterke, gezonde en stabiele vereniging geworden. Even voor de duidelijkheid, dat is niet alléén Jans werk. Iedereen heeft daar een steentje aan bijgedragen, de bestuursleden, alle vrijwilligers en de leden. Maar van hen was Jan wel de stuwende kracht en inspirator. De benoeming tot Lid van Verdienste is dan ook terecht en meer dan verdiend.

Jan heeft aangegeven binnen LOS geen rol op de voorgrond meer te willen vervullen maar incidenteel op de achtergrond nog wel beschikbaar te zijn voor hulp en adviezen. Wij zijn dus gelukkig nog niet helemaal van hem af.

Leendert Plaisier,
voorzitter

Download en lees het volledige LosVast bulletin.