LOS-leden hebben en houden collectiviteitskorting bij Zorgverzekeraar De Friesland

DeFriesland

Leden van de Leeuwarder Onafhankelijke Senioren (LOS) hebben en houden de collectiviteitskorting bij Zorgverzekeraar De Friesland.

Voormalige leden van de ANBO die in 2015/16 tijdens de grote problemen binnen de ANBO overgestapt zijn naar LOS, worden benaderd door medewerkers van de ANBO. Deze medewerkers zeggen tegen LOS-leden dat zij geen collectiviteitskorting meer op hun ziektekostenverzekering van De Friesland krijgen omdat zij geen lid meer zijn van de Anbo. Alleen als zij weer lid worden van de ANBO krijgen zij die korting wel.

Door deze uiterst gênante en onfatsoenlijke actie van de ANBO, is er veel onduidelijkheid onder de LOS-leden ontstaan.

Daar is geen reden voor.

LOS heeft een eigen collectiviteitsnummer bij De Friesland wat ook in de LOSVAST maandelijks wordt gepubliceerd.

Dat nummer is 420700. als er vragen vanuit De Friesland worden gesteld, is het noemen van dit nummer voldoende om aan te geven dat u als LOS-lid in aanmerking komt voor de collectiviteitskorting. Bij het afsluiten van de nieuwe verzekering in januari moet u ook dat nummer weer opgeven. Dat is alleen noodzakelijk bij het afsluiten van de verzekering.

Mocht u uit onzekerheid toch (weer) lid zijn geworden van de ANBO, kunt u nu nog gelijk kosteloos ongedaan maken.

Heeft u vragen dan kunt u altijd even één van de bestuursleden vragen opbellen of mailen. De telefoonnummers staan in het blad LOSVAST gepubliceerd. (Op de pagina belangrijke adressen en telefoonnummers.)

Het bestuur hoopt met deze verklaring dat de onrust die is ontstaan is weg genomen en dat u met veel plezier lid blijft van LOS.

Jan van Olffen
Voorzitter LOS