LosVast mei 2020 – Hoopvol

Prinsentuin

Download en lees hier het volledige LosVast magazine.

Het was eigenlijk best wel een beetje schrikken. Eind maart ging bijna de hele samenleving op slot. Restaurants gesloten, musea dicht, scholen op slot, bijeenkomsten verboden, zo veel mogelijk thuis werken, anderhalve meter afstand bewaren, binnen blijven … Wat aanvankelijk nog een beetje leek op een ‘ver van mijn bed-show’ kwam plotseling dichtbij. Heel dichtbij.

Het heeft onze vereniging direct geraakt. Bestuursvergaderingen werden afgelast, de LosVast-redactie kwam niet meer bijeen en ook de activiteitencommissie vergaderde noodgedwongen niet meer. Tegelijk ging de gratis filmmiddag in Slieker niet door, vervielen een tweetal uitstapjes, moest een verrassings-muziekmiddag met Rudolf Nammensma worden afgezegd, werden de buitenactiviteiten gestaakt en de geplande ledenvergadering kon ook geen doorgang vinden. LOS stond even helemaal stil.

Inmiddels begint er her en der een beetje hoop te gloren. De aantallen Corona-besmettingen lopen terug evenals het aantal sterfgevallen. Meerdere landen verminderen de strenge regels stapje voor stapje, zelfs zwaar getroffen landen als Italië en Spanje. In Nederland is er op dit moment (28 april) nog geen verlichting van de maatregelen bekend. Maar de berichten die zo af en toe opduiken hebben een beetje de teneur dat het allemaal wel wat minder kan.

Ook wij beginnen weer. Een eerste stap is deze LosVast. Zodra het kan en mag, komt het bestuur weer bij elkaar om te bekijken wat we kunnen gaan doen. De activiteitencommissie gaat dat ook doen. Dat zal echt nog niet betekenen dat we verder kunnen gaan waar we eind maart gebleven zijn want we zullen voorzichtig moeten blijven. Risico’s mogen we niet lopen.

Maar de kaartjes voor de gratis filmmiddag in Slieker blijven geldig. De buitenactiviteiten zullen weer beginnen. De verrassings-muziekmiddag is niet van de baan. En ook de ledenvergadering gaat beslist door, ook al zal dat wel in het najaar zijn.

Het komt allemaal beslist weer goed.

Leendert Plaisier
Voorzitter

Download en lees hier het volledige LosVast magazine.