Maandblad LOS-VAST

Van het bestuur – Eenzaamheid

Download en lees hier het volledige LosVast bulletin.

Nederland kent veel problemen. Luidruchtige problemen zoals de stikstofproblematiek en de PFAS. Boeren en bouwondernemers gaan met groot materieel naar Den Haag om hun zorgen kenbaar te maken en nauwelijks een week later laat ook het onderwijs van zich horen. Ook daar zijn de problemen groot.

(meer…)

Van het bestuur – Jokkebrokjes

Download en lees hier het gehele LosVast bulletin.

Weet u het nog, vorig jaar? We zouden er allemaal op vooruit gaan, gemiddeld met 1,5 %. Ze keken in de camera’s van de televisie en zeiden het met droge ogen: iedereen zou meer te besteden hebben. Echt iedereen? Nou, misschien een enkeling niet. Maar wel bijna iedereen.

Scepsis en wantrouwen laaiden hoog op maar ze hielden het stug vol: we zouden er (bijna) allemaal op vooruit gaan. Jammer genoeg bleek de twijfel terecht.

(meer…)

Van het bestuur – ‘Shared Space’

Download en lees het volledige LosVast magazine voor juli/augustus.

Ik moest vanmiddag even stevig in de handremmen. Het was op het Stationsplein daar waar de fietsers over moeten steken. Ze hebben dan weliswaar voorrang maar menig automobilist – en andere bestuurders! – zijn daar niet zo van gediend en rijden doodgewoon door. Of remmen op het allerlaatste moment. In mijn geval was dat ook zo. Ik vind het een vervelende oversteek en heb m’n handen altijd al aan de remmen. Voor het geval dat …

(meer…)

Van de Voorzitter: BUMA

Download en lees hier het gehele LosVast bulletin.

Leendert PlaisierTwee weken geleden werd bekend dat Sybrand Buma de nieuwe burgemeester wordt van Leeuwarden als opvolger van Ferd Crone. Het nieuws was amper wereldkundig gemaakt of op social media ging het al los. Veel reacties klonken tevreden. Buma, een deskundige en rustige man. Met een groot netwerk en gemakkelijke ingangen in landelijke politiek. Eindelijk weer een Fries.

(meer…)

Van het bestuur – De Adviesraad

Download en lees hier de laatste LosVast.

De halfjaarlijkse bijeenkomsten van het bestuur met de adviesraad zijn nuttig. Aan de ene kant om als bestuur ’s te horen hoe het reilt en zeilt binnen de vereniging. Wat speelt er, zijn er probleempjes en kunnen we er misschien iets aan doen?

(meer…)

Een fabel ter lering en vermaak…

Lees hier het gehele LosVast bulletin van april.

Op een dag kwamen een konijn, een vogel, een eend, een vis en een eekhoorn bij elkaar en ze zeiden:

‘Wij willen een school!’

Ze stelden een commissie van wijze en deskundige dieren in die het lesprogramma moesten samenstellen.

(meer…)