Maandblad LOS-VAST

Van het bestuur – ‘Shared Space’

Download en lees het volledige LosVast magazine voor juli/augustus.

Ik moest vanmiddag even stevig in de handremmen. Het was op het Stationsplein daar waar de fietsers over moeten steken. Ze hebben dan weliswaar voorrang maar menig automobilist – en andere bestuurders! – zijn daar niet zo van gediend en rijden doodgewoon door. Of remmen op het allerlaatste moment. In mijn geval was dat ook zo. Ik vind het een vervelende oversteek en heb m’n handen altijd al aan de remmen. Voor het geval dat …

(meer…)

Van de Voorzitter: BUMA

Download en lees hier het gehele LosVast bulletin.

Leendert PlaisierTwee weken geleden werd bekend dat Sybrand Buma de nieuwe burgemeester wordt van Leeuwarden als opvolger van Ferd Crone. Het nieuws was amper wereldkundig gemaakt of op social media ging het al los. Veel reacties klonken tevreden. Buma, een deskundige en rustige man. Met een groot netwerk en gemakkelijke ingangen in landelijke politiek. Eindelijk weer een Fries.

(meer…)

Van het bestuur – De Adviesraad

Download en lees hier de laatste LosVast.

De halfjaarlijkse bijeenkomsten van het bestuur met de adviesraad zijn nuttig. Aan de ene kant om als bestuur ’s te horen hoe het reilt en zeilt binnen de vereniging. Wat speelt er, zijn er probleempjes en kunnen we er misschien iets aan doen?

(meer…)

Een fabel ter lering en vermaak…

Lees hier het gehele LosVast bulletin van april.

Op een dag kwamen een konijn, een vogel, een eend, een vis en een eekhoorn bij elkaar en ze zeiden:

‘Wij willen een school!’

Ze stelden een commissie van wijze en deskundige dieren in die het lesprogramma moesten samenstellen.

(meer…)

Winter

Download en lees hier het hele LOS bulletin voor de maand maart.

Wakker geworden door een zacht ruisen, net even anders dan een briesje, keek ik door het slaapkamerraam naar buiten en … o, wat mooi … duizenden witte sneeuwvlokken dwarrelden naar beneden en bedekten de bomen en struiken in de tuin. Zelfs de uitgebloeide bloemen leken weer mooi.

(meer…)

‘Overpeinzingen’

Lees hier het hele LosVast magazine van februari.

Het ’oude’ jaar hebben we afgesloten en het nieuwe jaar verwelkomd.

De kerstdagen zijn voorbij met al de pracht en lichtjes die ze meebrengen en door velen van ons in stand wordt gehouden. Gezelligheid hoort daar ook bij. Kosten noch moeite worden gespaard om het tot een succes te maken.

(meer…)

Van het bestuur: Tradities

Lees hier het gehele LosVast bulletin.

Tradities staan een beetje onder druk. Dat bleek in de weken voor 5 december weer. Niet alleen roept het uiterlijk van de assistent van Sinterklaas soms heftige reacties op, ook Sinterklaas zelf moet het in toenemende mate afleggen tegen Santa Claus, de dikbuikige Amerikaanse olijkerd met zijn rendierslee. Prima, het zij zo; dat is misschien wel de gang der dingen.

(meer…)

Your vereniging needs You!

Download en lees hier de gehele LosVast van december.

Onze vereniging bestaat nu drie jaar en we mogen gerust zeggen dat er een gezonde vereniging is ontstaan. Deze beginjaren zijn, enkele ups en downs daargelaten, prima verlopen. Het ledental is tamelijk stabiel; voor leden die ons ontvallen komen gelukkig nieuwe leden de opengevallen plaatsen innemen.

(meer…)

De WMO

Download en lees hier de gehele LosVast van November.

Een weekje of wat geleden waren uw secretaris en ondergetekende te gast in Eeltsje’s Hiem waar we tijdens een buurt-koffie-uurtje iets vertellen mochten over LOS: wie zijn we en wat doen we. Het was een gezellige bijeenkomst met vriendelijke mensen, de reacties waren leuk en belangstellend en het heeft nieuwe leden opgeleverd.

(meer…)