Van de Voorzitter – ‘REUZEGOED’

Reuzegoed

Leendert PlaisierLees hier het volledige LOSVAST bulletin.

Het is weer rustig aan het worden in de stad. Een weekend lang verbaasden drie reusachtige mechanische marionetten de stad. Een duiker, een meisje en een hond hielden de aandacht van meer dan 400.000 mensen gevangen en hun vertrek, per schip over de stadsgracht langs de Prinsentuin, bracht foto’s van de vroegere finish van de Elfstedentocht in herinnering. Weten we dat dus ook weer; als er ooit weer een Elfstedentocht op de schaats komt, kan de finishlijn probleemloos weer onder de Oldehove gelegd worden.

In hetzelfde weekend zwom een andere reus door Fryslân langs de elf steden. Nou, bijna. Vlak na Burdaard, op weg naar Dokkum, was het op, Maarten van der Weijden kon niet meer. Niet gehaald maar desalniettemin een formidabele prestatie waarmee hij, zo hoorde ik zojuist op de radio, meer dan 3½ miljoen euro heeft opgehaald. In dubbele zin dus fantastisch gedaan en het enthousiaste onthaal dat hij op het Oldehoofsterkerkhof kreeg was dan ook niet meer dan terecht.

De rust keert weer en dat markeert een beetje het einde van de zomer. De zon komt ’s ochtends al later op en ’s avonds is het niet meer tot half elf licht. De bouwvak is voorbij en volgende week beginnen de scholen weer.

Het einde van de zomer betekent het begin van een nieuw LOS-seizoen. Een nieuw seizoen dat eigenlijk al een beetje begonnen is. Onze secretaris is druk bezig met het in elkaar vlechten van de LosVast die u nu leest, het bestuur is uitgebreid en daar zijn we blij mee, vanuit de leden hebben we enkele plannetjes aangereikt gekregen, er loopt vanuit het Nationaal Ouderenfonds een project om ook in Leeuwarden een PlusBus te beginnen … genoeg te dus doen. Vol goede moed een nieuw seizoen in.

En namens het bestuur wens ik u dat dan ook: een reuzegoed LOS-jaar.

Leendert Plaisier
Voorzitter

Lees hier het volledige LOSVAST bulletin.