Van de voorzitter – Te weinig …

Oude brug

Lees hier het volledige LosVast Bulletin.

Leendert PlaisierJan van Olffen zei het bij zijn afscheid op de ledenvergadering van 19 april heel treffend: “Los is een sterke en gezonde vereniging!” Hij had gelijk; met meer dan 1100 leden en een stevig financieel fundament mag onze vereniging gerust ‘sterk en gezond’ genoemd worden. Er is echter wel een probleem en dat is de stabiliteit. Bestuurlijke stabiliteit om precies te zijn.

Jan vertrok na ontelbare bestuurlijke functies in de stad te hebben vervuld en na bijna vier jaar onze voorzitter geweest te zijn. Enkele weken eerder hadden we verdrietig afscheid moeten nemen van Leo Hasz. Leo met z’n betrokkenheid, doorzettingsvermogen en vooral z’n enorme kennis van zaken heeft veel voor LOS gedaan en hij wordt node gemist. Een en ander betekent wel dat het bestuur in korte tijd van zes personen naar vier is teruggegaan. En dat is weinig. Te weinig. Om een beetje de bestuurlijke stabiliteit en continuïteit te waarborgen moet het bestuur eigenlijk met één persoon, maar liefst met drie personen worden uitgebreid.

Daarom deze oproep. Voelt u zich betrokken bij onze sterke en gezonde vereniging en wilt u bijdragen dat zo te houden, kom dan het bestuur versterken.

Liggen er op nieuwe bestuursleden bergen werk te wachten? Nee, integendeel. Natuurlijk is er altijd wel iets te doen, maar binnen het bestuur zijn de taken op dit moment goed verdeeld. Nieuwe bestuursleden dienen niet als reddingsboei voor een in het werk omkomend bestuur. U kunt onbekommerd op vakantie. Het gaat er om de situatie te voorkomen die zou ontstaan als er nog een bestuurslid wegvalt. Want dan zouden we wél een probleem hebben. Wilt u ons helpen, neem dan contact op met een van ons; onze namen vindt u hiernaast.

Drie LOS-leden die bestuurslid willen worden, dat is toch niet teveel gevraagd?

Leendert Plaisier
Voorzitter

Lees hier het volledige LosVast Bulletin.