Van de Voorzitter

Kerst

Lees hier het gehele LOS Bulletin.

De december maand is alweer begonnen. December, de maand van het Kerstfeest. Voor velen een familiefeest maar ook een maand van eenzaamheid en herdenking over gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Herinneringen komen weer boven en bij de Kerstmaaltijd worden de familieverhalen weer volop onder de maaltijd verteld. Vaak voor de zoveelste keer.

En altijd ontroeren die verhalen weer. Die verhalen vertellen vaak over hoe het was en er spreekt vaak weemoed van uit. Net of alles toen veel beter en mooier was. Het gaat vaak over de vele leuke dingen uit het leven. En soms lijkt het of er nooit iets vervelends is gebeurd.

Maar die dingen zijn er natuurlijk ook geweest. Ziekte, overlijden van een dierbare zijn gebeurtenissen waar iedereen mee te maken krijgt. En ook die gebeurtenissen komen nadrukkelijk naar boven. En altijd spreekt er hoop uit dat het volgend jaar beter wordt.

Ook het bestuur van LOS blikt in de laatste bestuursvergadering terug op het afgelopen jaar. Weer een druk jaar voor onze nog jonge vereniging.

Gesteund door onze vrijwilligers, is er weer zeer veel werk verricht want naast de leuke dingen zijn er ook bij LOS vervelende dingen gebeurd. Dingen die tot nadenken leiden. Er zijn leden die moeite hebben met democratisch genomen besluiten. En gaan zich dan op de persoon afreageren op een uiterst bedenkelijke wijze, waarbij zeer grove, beledigende termen worden gebruikt.

Dat is voor het bestuur onaanvaardbaar.

Dat hoort niet bij LOS. LOS is er om mensen met elkaar te verbinden, te helpen waar dat nodig is, waar de ontmoeting van mensen met elkaar een belangrijk onderdeel van ons verenigingsleven is. LOS is er niet om mensen te beschadigen en roddelcircuits in klein verband te creëren. Deze leden hebben niets te zoeken bij LOS en zijn wij graag kwijt. Daar heeft LOS helemaal niets aan. Debatteren over besluitvorming graag, maar dan met open vizier met in achtneming van democratische spelregels.

Laat dit leidend zijn het komende jaar zodat wij elkaar recht in de ogen kunnen blijven kijken. Voorwaar, een mooie Kerstgedachte.

Namens het bestuur wens ik alle leden hele fijne feestdagen.

Jan van Olffen
Voorzitter LOS

Lees hier het gehele LOS Bulletin.