Van het bestuur – Alweer 4 jaar

Nieuwestad - Kerst

Download en lees hier het volledige LOS bulletin.

Vorige maand bestond onze vereniging vier jaar. In september 2015 stapten een aantal diep ontevredenen uit de ANBO en richtten een eigen seniorenvereniging op: de Leeuwarder Onafhankelijke Seniorenvereniging.

Van horen zeggen weet ik dat het een hectische begintijd was. Werd, stilletjes maar hoopvol, gerekend op 500 leden na vier maanden; het werden er bijna 1000 voor het jaar 2015 voorbij was. Dat in goede banen leiden was een geweldige prestatie waar het toenmalige bestuur maandenlang bijna een dagtaak aan heeft gehad.

Nu, vier jaar later, draait LOS naar volle tevredenheid. Een kleine enquête die we begin van dit jaar hebben gehouden, toonde een grote tevredenheid van de leden aan. De activiteiten, zowel de uitstapjes en de gezellige middagen als de sportieve activiteiten worden gewaardeerd. De informatieve bijeenkomsten voorzien in een behoefte. Bijna iedereen, zo blijkt, leest de LosVast helemaal; het blad wordt zeer op prijs gesteld. En, niet in de laatste plaats, LOS is financieel kerngezond.

De belangenbehartiging is een belangrijk onderdeel van LOS geworden. Niet alleen de hulp die geboden wordt bij het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte, enkele honderden leden maken daarvan gebruik, maar ook ons Ombudsteam verricht belangrijk werk. Vele tientallen hulpvragen zijn in behandeling genomen en heel veel daarvan zijn met goed gevolg afgewikkeld.

Een thema waar we onlangs mee zijn begonnen, is eenzaamheidsbestrijding. Samen met vertegenwoordigers van de Leeuwarder politiek is een van onze bestuursleden betrokken bij een project om te kijken of, en hoe, we kunnen bijdragen aan lokaal beleid. En ook binnen de vereniging zelf is een groepje begonnen om vast te stellen wat LOS zelf voor haar leden kan betekenen.

Niet alles gaat altijd even gemakkelijk. Soms zijn er kleine teleurstellingen, tegenvallers. Maar daar zetten we ons overheen en die lossen we op.

In 2020 dus een lustrum: vijf jaar LOS. Reden voor een (klein) feestje?

Leendert Plaisier

Download en lees hier het volledige LOS bulletin.