Winter

Oldehove in de winter

Download en lees hier het hele LOS bulletin voor de maand maart.

Wakker geworden door een zacht ruisen, net even anders dan een briesje, keek ik door het slaapkamerraam naar buiten en … o, wat mooi … duizenden witte sneeuwvlokken dwarrelden naar beneden en bedekten de bomen en struiken in de tuin. Zelfs de uitgebloeide bloemen leken weer mooi.

Snel trok ik wat warms aan en met jas, muts en laarzen liep ik de tuin in. Stil heb ik daar een poosje gestaan, verwonderd over de stilte en de witte pracht.

Toch wat koud geworden zocht ik mijn bed weer op, want het was drie uur en nog te vroeg om op te blijven.

Ik lag nog een hele tijd te denken over het natuurverschijnsel van de sneeuw en het feit dat het met die witte zachte laag alles bedekt en tegelijkertijd verbergt.

Er zijn momenten dat je zo’n laag goed zou kunnen gebruiken. Maar het is net als in mijn tuin, als Koning Winter zich terugtrekt is alles weer bij het oude en heb je een nieuwe opkikker nodig.

En zowaar, toen ik de volgende dag nog even in de tuin keek, waren ze daar … die kleine witte sneeuwklokjes. Geen andere bloem waagt het nog om boven de grond uit te komen en ons te verrassen. De sneeuwklokjes wel; als eerste bode van een nieuwe lente.

De natuur – daar kunnen we nog wat van leren.

Uitzicht op nieuwe dingen, ook al moet je soms zoeken en net als het sneeuwklokje onder de sneeuw vandaan komen naar het licht gaan. OP NAAR EEN NIEUWE LENTE

Het LOS bestuur

Download en lees hier het hele LOS bulletin voor de maand maart.